Zeeleeuw: gedrags- en habitatkenmerken

Zeeleeuw: gedrags- en habitatkenmerken

De zeeleeuw behoort tot de familie van zeehonden en walrussen en leeft in verschillende delen van de wereld, altijd aan de kust. In het volgende artikel zullen we je vertellen over de kenmerken, het gedrag en de habitat van dit fascinerende dier.

Kenmerken van de zeeleeuw

Eerst en vooral moet je weten dat een zeeleeuw niet hetzelfde is als een zeeleeuw, omdat de eerste groter zijn. Tegelijkertijd zijn ze twee verschillende soorten van het zegel, dat minder dikke huid en meer laterale vacht heeft, hoewel ze natuurlijk allemaal tot de groep behoren. pinniped zoogdieren.

Het lichaam van de zeeleeuw het is zo aangepast dat het zijn lichaamswarmte kan behouden, zelfs bij onderdompeling en bij lage temperatuur. Dit is omdat het een zeer dikke laag vet onder de huid (zoals bij andere dieren zoals ijsberen), waarmee ook energie opslaat en levert het als drijvende kracht om gemakkelijk in water verplaatsen.

Het heeft het vermogen om tot 200 meter diep onder te dompelen en 40 minuten in het water te blijven zonder naar de oppervlakte te komen om te ademen. Een andere van zijn records is zijn zwemsnelheid: 40 km / u, hoewel het op het land vrij langzaam is, iets dat ze de bijnaam 'lui' heeft gegeven sindsdien ze brengen vele uren door in de zon te liggen.

Aan de andere kant moet worden opgemerkt dat Het dieet van dit zeezoogdier bestaat uit allerlei soorten dieren, omdat het vleesetende is: inktvissen, pinguïns, vissen en zelfs pups van zeehonden of vogels.

Ondanks zijn grote formaat, maakt dit dier deel uit van het dieet van orka's en grote haaien. In het eerste geval kan de strijd bijna verloren gaan als gevolg van de afmetingen van je tegenstander, maar in de tweede een aantal slagen om de kaken van de vis reus dankzij de techniek uitputting roofdier te ontsnappen: de zeeleeuw draagt ​​hem uit voor de haaien afziet .

Gedrag en voortplanting van de zeeleeuw

Zeeleeuwen leven in groepen genoemd kolonies, en één van de meest opvallende kenmerken is dat, hoewel ze ruimte beschikbaar hebben, zijn zeer dicht bij elkaar voor de warmte geplaatst. Ze vallen elkaar alleen aan vanwege territoriale problemen en natuurlijk tijdens de paartijd.

Juist, in relatie tot reproductie, zouden we dat moeten weten mannen oefenen polygamiedat wil zeggen, ze hebben veel vrouwen in hun 'harem', die niet worden gedeeld met anderen van het andere geslacht. Wanneer het de kust bereikt, bepaalt het mannetje zijn territorium en de vrouwtjes voegen zich bij hun groep.

Nog een heel vreemde vraag is dat de vrouwtjes krijgen een kalf dat het vorige seizoen is verwekt – de draagtijd duurt 11 maanden- en een korte tijd later voegen ze zich bij het mannetje om de cyclus opnieuw te starten.

Habitat- en zeeleeuwensoorten

De verspreiding van dit dier is behoorlijk gevarieerd en bestrijkt verschillende kustgebieden. Op deze manier kunnen we zeeleeuwen vinden in Nieuw-Zeeland, Japan, Mexico, de Galapagos-eilanden of Canada. Dit zijn enkele van zijn soorten:

1. Californische zeeleeuw

Hij is 'beroemd' omdat hij vanwege zijn intelligentie is gekozen voor shows in pretparken, hoewel de natuurlijke habitat, zoals de naam al aangeeft, de westkust van de Verenigde Staten is, hoewel deze ook voorkomt in Alaska, Canada en Mexico.

Opgemerkt moet worden dat dit een zeer sociaal en niet erg agressief dier is. Bovendien, in termen van overleving, duurt het voordeel daarvan is een wendbare zwemmer heek, sardines, inktvis en octopus rood te vangen.

2. Stellers zeeleeuw

Het is de grootste onder zeeleeuwen, bekend om zijn majesteit en schoonheid, evenals zijn opmerkelijke seksuele dimorfisme; de mannetjes zijn veel groter en robuuster dan de vrouwtjes. Ze wonen in de Noord-Pacific, tussen Rusland en Japan en ook in Alaska.

3. Zuid-Amerikaanse zeeleeuw

De mannetjes kunnen 2,7 meter wegen en wegen 350 kilo en hoewel beide geslachten een bruine vacht hebben, zijn de jongen donkerder. Het leeft aan beide kusten van Zuid-Amerika – Argentinië en Chili – en gaat zelden weg naar diepe waterenomdat het voedsel, dat bestaat uit kreeftachtigen en koppotigen, dichtbij de kust wordt gehouden.

4. Australische zeeleeuw

Het is minder bekend omdat hun kolonie is klein en is gelegen in een zeer toegankelijk gebied voor de mens, op de eilanden in het zuidwesten van Australië. Ze migreren niet en blijven hun hele leven binnen een afstand van 250 kilometer.

Bekijk de video: Stereotiep gedrag bij een zeeleeuw in het circus (2)

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: