Ken de gewoonten van de alpenmarmot

Ken de gewoonten van de alpenmarmot

Dit knaagdier is een van de grootste in Europa en is gerelateerd aan eekhoorns, hoewel hun gebruiken en aspecten anders zijn. In dit artikel informeren we u over de kenmerken en gewoonten van de alpenmarmot, die uw huis meer dan 800 meter hoog kiest.

Kenmerken van de alpine marmot

Om te beginnen is het goed om te weten dat dit knaagdier ongeveer 60 centimeter groot is – plus 15 centimeter staart, wat kort is in vergelijking met anderen in uw gezin – en weegt maximaal acht kilo. Je kunt afvallen of aankomen, afhankelijk van de tijd van het jaar; Het is zwaarder in de herfst en dunner in de lente, na de winterslaap. Achter de bever en het stekelvarken is de alpenmarmot een van de grootste knaagdieren in Europa.

Het heeft een robuust hoofd en lichaam, korte benen en zeer kleine oren die zich hebben aangepast aan de kou die is geregistreerd waar ze wonen. Wat de vacht betreft, deze is grijsachtig bruin op de rug, geelachtig op de buik en zwart aan de punt van de staart. Er is een ondersoort waarvan het haar lichter is.

Verdeling van de alpenmarmot

Hoewel we dat op basis van de naam kunnen afleiden de alpenmarmot wordt gevonden in de Alpen, het is ook te vinden in andere bergachtige systemen van de regio: het Tatra-gebergte en de Pyreneeën. Uw woning bevindt zich tussen 800 en 3 200 meter boven zeeniveau.

Volgens fossiele gegevens bevond de alpenmarmot zich al duizenden jaren in het gebied dat het huidige Engeland en Rusland omvat. De bevolking is echter afgenomen als gevolg van de vooruitgang van de mens, klimatologische veranderingen en stroperij.

Hoewel de alpenmarmot in het begin van de 19e eeuw bijna uitgestorven was, hielpen verschillende maatregelen de verdwijning ervan te voorkomen. Sinds 1869 kan het bijvoorbeeld niet worden bejaagd in de Tatra, en sinds de vorige eeuw zijn herbevolden uitgevoerd in Frankrijk, die zich hebben uitgebreid tot de Franse en Spaanse Pyreneeën.

Dit komt omdat het een flexibele en flexibele soort is in termen van voedsel en onderdak. De snelle uitbreiding van de alpenmarmot is te wijten aan de klimatologische omstandigheden van de regio, waaraan het gewend is.

Gedrag en gewoonten van de alpenmarmot

Zoals bij de meeste van hun familieleden, is de alpenmarmot 's nachts actief en kan hij overdag uren op zoek naar voedsel. Als hij dat doet, gaat hij op zijn achterpoten zitten en neemt hij voedsel mee met de voorkant, in een zeer karakteristieke houding.

Bovendien is het een zeer sociale soort en kan het kolonies van honderden individuen in hetzelfde grote hol vormen, zelfs als ze niet verwant zijn. De holen kunnen enkele meters diep zijn en ze beiden helpen zichzelf te beschermen tegen de lage temperaturen in de winter – inclusief sneeuwval – en tegen de aanvallen van de carnivoren.

Soms kun je een alpenmarmot vinden bij de ingang van het hol, goed alert om zijn metgezellen te waarschuwen voor het optreden van enig gevaar. Als dit gebeurt, laat het een zeer hoog piepje horen dat de bodem van de gedeelde grot bereikt.

Omdat het een herbivoor is die kernen van congeneren vormt, heeft het een invloed op de flora van de alpenweiden en is het een prominente concurrent voor andere soorten, zoals de sneeuwstorm. Echter ook Het biedt zijn 'voordelen' voor het ecosysteem, omdat het een makkelijke prooi is geworden om te vangen voor roofdieren zoals de steenarend en de vos.

In de herfst verslinden ze veel kruiden en wortels en ontwikkelen ze een dikke laag vet onder de huid. Tijdens het winterseizoen overwintert de alpenmarmot: de temperatuur van zijn lichaam daalt meer dan zeven graden, de pulsaties tot 10 per minuut en de ademhaling tot drie keer elke 60 seconden.

Bekijk de video: Ken je medelanders: De Pollen

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: