Howler monkey: alle kenmerken van de soort

Howler monkey: alle kenmerken van de soort

Wanneer we spreken over brulapen, verwijzen we naar de zogenaamde carayás of araguatos in lokale talen;Ze zijn een geslacht van New World-primaten, gekenmerkt door het maken van een van de krachtigste aanroepen van het dierenrijk.

Kenmerken van de brulaap

Deze primaten worden gekenmerkt omdat hebben een tongbeen ontwikkeld om die krachtige oproepen uit te voeren, Nou, dit fungeert als natuurlijke resonantiebox.

Ze hebben afgeplatte en vrij gescheiden neuzen, waardoor deze apen een karakteristiek gezicht krijgen met hun dikke vacht en lange staart. grijpbaar als die van de kapucijnaapjes

Een curiositeit is dat de meeste apen in de Nieuwe Wereld geen driekleurig zicht hebben, hoewel brulapen trichroom zijn. De verplaatsing ervan is normaal gesproken vier poten, hoewel ze zeer bekwaam kunnen zijn met zijn staart, die zonder problemen al zijn gewicht ondersteunt.

Deze soort vertoont seksueel dimorfisme, zodat mannetjes en vrouwtjes verschillen vertonen: voornamelijk dat de mannetjes groter zijn en 10 kilo wegen en de vrouwtjes meestal de zeven niet overschrijden. Bij sommige soorten, zoals de zwarte brulaap, zijn de vrouwtjes geelachtig, terwijl de mannetjes zwart zijn.

Een curiositeit is dat de meeste apen van de Nieuwe Wereld geen zicht hebben op drie kleuren, maar de brulapen als ze trichroom zijn.

Howler monkey-gedrag

Het gehuil van deze aap dient als een waarschuwing voor rivaliserende groepen en wordt uitgevoerd door zowel mannen als vrouwen, vooral tijdens de middag, hoewel ze ook 's nachts kunnen huilen, vooral tijdens de volle maan.

Ze zijn een van de weinige New World-primaten die verse bladeren eten, een moeilijk voedsel voor de spijsvertering dat aanpassingen vereist, zoals herkauwen. Het is een voedsel dat weinig energie geeft, ergo het vereist een hoge consumptie hiervan – ongeveer twee kilo, ongeveer een derde van zijn gewicht – en een vermindering van beweging om het rendabel te maken.

Hierdoor kan de brulaap een voedsel eten dat niet veel vraag heeft in de jungle, maar in ruil daarvoor ze moeten voorkomen dat ze buitensporige energie uitgeven; daarom zijn deze dieren vrij inactief en brengen ze veel tijd door met rusten.

Brulapen leven in kleine groepen van ongeveer vijf individuen, zowel mannen als vrouwenhoewel in sommige van deze soorten het aantal 20 personen kan bereiken.

Habitat en instandhouding van de brulaap

Het leefgebied bestaat uit verschillende niveaus van tropische bossen. Het zijn voornamelijk boomgebieden van Midden-Amerika en Zuid-Amerika, reden waarom We kunnen ze vinden van zuidelijk Mexico tot Noord-Argentinië, hoewel hun belangrijkste distributiegebieden Bolivia, Venezuela en Brazilië zijn.

De meeste soorten brulaap worden bedreigd, maar niet met een hoge mate van uitsterven; Het verkeer van dit type aap als een huisdier is vrij klein in vergelijking met andere buren, zoals de marmoset, hoewel zijn jacht op voedsel is nog steeds vrij wijdverbreid.

Het verlies van habitat is ook behoorlijk acuut; naast de doden voor de angst dat deze apen, zoals andere primatensoorten, kan gele koorts overbrengen, waarvan spruiten de laatste tijd verschijnen in landen als Brazilië.

De waarheid is dat Gele koorts kan niet rechtstreeks tussen primaten worden overgedragen, of in ieder geval is het risico erg laag, omdat de hoofdtransmissie de beet van een mug is. Aanvallen op primaten vormen, naast een ecologische ramp, een veel groter risico door directe overdracht van andere ziekten door beten of krassen dan door de gele koorts zelf die moet worden uitgeroeid.

Bekijk de video: The Sound of Wild Howler Monkeys – Locatie: Montezuma, Costa Rica

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: