Het fascinerende leven van een kolibrie

Het fascinerende leven van een kolibrie

Van kleine afmetingen en levendige kleuren, deze vogel die meestal in de tuinen verschijnt als er bepaalde bloemen zijn – waarvan hij zich voedt met nectar- Het vestigt de aandacht op zijn snelheid tijdens het vliegen … Je kunt zijn vleugels niet zien! In dit artikel zullen we je vertellen over het fascinerende leven van een kolibrie, een heel mooie kleine.

Kenmerken van de kolibrie

Ook wel kolibrie genoemd, met zijn lange snavel lijkt hij de bloemen of vogelvlieg te steken, omdat hij met grote snelheid vliegt, deze kleine vogel komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, hoewel het is ook te vinden op het hele continent: het geeft de voorkeur aan subtropische gebieden vol vegetatie.

Er zijn vijf verschillende soorten kolibries, allemaal vergelijkbaar in grootte – maximaal 25 centimeter lang en 11 gram in gewicht- en fysiek aspect: lange snavel, opvallend verenpak van gevarieerde kleuren zoals groen of blauw, snelle vlucht van maximaal 90 slagen per seconde en in elke richting – zelfs achteruit – en voeding op basis van de nectar van de bloemen.

Ze hebben ook een zeer hoog metabolisme en om energie te sparen kan 'lethargie' een aantal uren duren. Ze hebben geen probleem met vliegen ondanks de sterke wind en om te vocaliseren voeren ze een soort van zeer kenmerkende twittering uit.

Hoe is het leven van een kolibrie

Het is een van de kleinste vogels ter wereld en is vrij kwetsbaar tijdens het eerste levensjaar, maar als het de eerste 12 maanden overleeft, kan het zonder problemen vier jaar worden.

Het leven van de kolibrie omvat verschillende stadia, maar we zullen beginnen met de geboorte. Nesten is hiervoor essentieel. Na het paren paren paren en het zijn de 'moeders' die verantwoordelijk zijn voor het maken van het nest: in de vorm van een beker, met takken en stukjes boomschors en met een klein gaatje waar de helft van zijn kleine lichamen past.

Ze kunnen zelfs een soort 'kussen' samenstellen met spinnenwebben die zich in de nabije omgeving bevinden en het ook camoufleren met mos of planten. Het nest heeft de afmetingen van een walnoot: zes centimeter hoog bij vier centimeter in diameter. Het dient alleen om de eieren af ​​te zetten en uit te broeden, niet om te slapen.

Vrouwtjes leggen maximaal drie eieren per seizoen, zo groot als een koffieboon (de kleinste ter wereld) en incubeer ze tussen de 18 en 19 dagen – ze gaan slechts een paar minuten weg om zichzelf te voeden – en na die tijd worden de kuikens geboren.

Op dat moment zijn ze volledig afhankelijk van de moeder: ze hebben geen veren – ze verschijnen op de achtste dag – en ze weten niet hoe ze alleen moeten eten; dat is waarom De ouder moet het nest verlaten en op zoek gaan naar kleine insecten die uitbarsten in de pieken van hun baby's.

Na drie weken intensieve zorg hebben de jongeren het vermogen om voor zichzelf te zorgen en het nest te verlaten. Van daaruit worden ze al als volwassenen beschouwd. En ze zullen veel tijd doorbrengen met eten! Een kolibrie kan op één dag veel nectar consumeren: tot een derde van zijn lichaamsgewicht.

Het is vermeldenswaard dat deze vogel solitair is en alleen samenkomt in paren, niet noodzakelijkerwijs met hetzelfde als het vorige seizoen, tijdens het broedseizoen. De mannetjes voeren bepaalde flitsende bewegingen uit met de vleugels – enkele zeer grappige pirouettes – om de vrouwtjes te trekken.

Het geluid van de vleugels die zo snel kloppen, is als een zoemend geluid en ze voegen ook meer toe dan anders om zich bekend te maken.

Volgens de demonstraties en cijfers die het mannetje in de lucht uitvoert, zal het door een vrouw worden gekozen of niet. Als ze het accepteert, zal ze hem benaderen; anders zal hij zijn vlucht voortzetten op zoek naar een aantrekkelijker koppel. De mannetjes zijn meestal vrij territoriaal met die van hetzelfde geslacht en kunnen paren met verschillende vrouwtjes binnen de grenzen van hun eigendom.

Ten slotte moet u weten dat migratie ook bestaat in het leven van een kolibrie: in de winter gaat het weg in de richting van warmere streken en in de lente keert het terug naar zijn huis kunnen paren.

Bekijk de video: Van Kolibrie

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: