De fauna van de Himalaya

De fauna van de Himalaya

Het is de hoogste bergketen ter wereld en hoewel het klimaat zo ongunstig is, hebben veel diersoorten zich aangepast om hier te leven. In dit artikel zullen we je vertellen hoe de fauna van de Himalaya wordt gevormd. Geloof het of niet, dit gebied herbergt bijna 400 wilde soorten!

Hoe is de fauna van de Himalaya?

De meeste inwoners hier zijn vogels, hoewel zoogdieren de bekendste zijn. De beste tijd om de natuur van de Himalaya te zien leven en regisseren is in het najaar, van september tot november, wanneer de dieren naar lagere hoogten migreren. Enkele van de meest karakteristieke zijn:

1. Goral

Deze bovid is aanwezig in de hele bergketen van de Himalaya en de bevolking neemt af vanwege de jacht. Het leeft in gebieden tot 4000 meter hoog en mannetjes bezetten gemarkeerde territoria van ongeveer 25 hectare. Het is zeer wendbaar, rent met grote snelheid en voedt zich met gras en bladeren.

De goral – foto die dit artikel opent – meet ongeveer 130 centimeter en weegt ongeveer 40 kilo, heeft grijze of bruine vacht, bruine poten en een donkere streep op de rug. Zowel vrouwen als mannen hebben hoorns die achterwaarts zijn gebogen van bijna 20 centimeter lang.

2. Sneeuwluipaard

Dit vleesetende zoogdier leeft in alle bergen van Centraal-Azië tot 6000 meter hoog en er is niet veel over bekend. Het belangrijkste kenmerk is de grijze vacht met vlekken, zeer dik en dicht; Hij heeft een grote staart die als jas dient als hij slaapt.

De sneeuwluipaarddagjacht en heeft de kracht om dieren te vangen die hun grootte verdrievoudigen. Hij heeft een erg lange sprong en kan zonder problemen tussen de rotsen of door de sneeuw lopen, dankzij de gevoerde benen. Het is een eenzaam dier dat, in tegenstelling tot de andere katachtigen, niet brult.

3. Jak

Deze bovid is een andere typische vertegenwoordiger van de fauna van de Himalaya: hij leeft in de steppen en koude woestijnen tussen 4.000 en 6.000 meter hoog, wild of gedomesticeerd. Het woord 'yak' betekent in het Tibetaans 'mannelijk', daarom staan ​​vrouwtjes bekend als 'nak'.

Ze staan ​​bekend om hun lange vacht, meestal in de buik (kan de grond bereiken), zwart of bruin. Het heeft lange hoorns – een meter – vergelijkbaar met die van de stier. De mannelijke exemplaren kunnen ongeveer 1.000 kilo wegen en alleen leven. De vrouwtjes met hun jonge kuddes van maximaal 12 individuen. Ze kunnen de besneeuwde berg beklimmen en graag baden.

4. Bruine beer

De wetenschappelijke naam is Ursus arctos isabellinus, ter ere van koningin Elizabeth, en woont op zowel de hellingen van de Himalaya als die van de Karakorum. Omdat het erg moeilijk is om ze te zien, is het niet bekend hoeveel exemplaren de regio bewonen.

De bruine beer van de Himalaya vertoont een groot seksueel dimorfisme, aangezien de mannetjes 220 centimeter hoog zijn en de vrouwtjes 180. Beide geslachten overwinteren van oktober tot april in een hol of grot. Ze voeden zich met planten, wortels, insecten en kleine zoogdieren, die ze na zonsondergang jagen.

5. Tar

De fauna van de Himalaya is samengesteld uit verschillende geiten, zoals het geval is met teer, dat te zien is tussen India en Tibet. Het kan ongeveer 170 centimeter meten en ongeveer 180 kilo wegen; het heeft korte hoorns en naar achteren gebogen, en de mannetjes hebben een soort van manen die hen in de strenge winter beschermt.

Een van de meest opvallende kenmerken van de teer is dat Ze kunnen met sneeuw bedekte rotsen zonder problemen beklimmen om kruiden of bomen te krijgen waarmee ze zich kunnen voeden. De mannetjes leven alleen en de vrouwtjes met hun jongen. Ze komen alleen samen in het broedseizoen en de dracht – van slechts één exemplaar per keer – duurt zeven maanden.

Bekijk de video: Verbazingwekkende flora en fauna van de Himalaya

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: